تصادف و جراحت جنگی از علل عمده ابتلا به بیماری صرع در ایران است
1/27/2018 6:25:43 AM

خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا

اصفهان - ایرنا- رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران گفت: تصادف های رانندگی و جراحت های جنگی از علت های عمده ابتلا به بیماری صرع در کشور است.

به گزارش ایرنا، حسین پاکدامن روز چهارشنبه در چهاردهمین کنگره بین‌المللی صرع در اصفهان افزود: بر اساس آمار موجود یک میلیون و ٢٠٠ هزار بیمار مصروع در کشور زندگی می کنند که این تعداد 2 و نیم برابر میانگین ابتلا به این بیماری در اروپاست.
وی تاکید کرد : طرح ملی همه گیر شناسی (اپیدمیولوژی) صرع از سال گذشته به دلیل اهمیت درمان بیماران مصروع و کمک به کنترل صرع آغاز شد تا امکان ارائه آمار دقیقی از بیماران مصروع را پیدا کنیم.
وی افزود: بررسی ها و تحقیقات یک تیم 30 نفره نشان داد که آمار صرع در ایران 2.5 برابر آمار کشورهای اروپایی و حتی برخی از کشورهای شرقی است.
پاکدامن با بیان اینکه ضربه‌های ناشی از تصادفات رانندگی و ضربه به سر و مجروحیت جنگی از علت های اصلی آمار بالای ابتلا به صرع در ایران است، گفت: بر اساس ارتباط تصادف ها با صرع، بیشترین مبتلایان نیز در استان‌هایی هستند که بیشترین آمار تصادفات رانندگی را به خود اختصاص داده‌اند.
وی با بیان اینکه اختلالات مغزی و خلقی همچون افسردگی، اضطراب و مرگ ناگهانی برای بیمار با طولانی شدن صرع ایجاد می‌شود، گفت: هرچند که صرع نسبت به سایر بیماری‌های مغز و اعصاب شیوع کمتری دارد اما از لحاظ درمانی اهمیت آن بیشتر است.
رئیس انجمن متخصصین مغز و اعصاب ایران با اشاره به هزینه درمان صرع در ایران گفت: بیماران مصروع در کشور مورد توجه دولت برای درمان و بیمه قرار هستند و حدود 50 دلار هزینه آنها در سال است درحالی که در کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی هزینه داروی این بیماران به تنهایی یک تا 3 هزار دلار است.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی صرع نیز گفت: حدود 70 درصد بیماران مبتلا به صرع به دارو جواب می دهند و تنها 30 درصد به اقدامات تشخیصی متفاوت نیاز دارند.
دکتر جعفر مهوری با بیان اینکه صرع در میان بیماران مغزواعصاب، یکی ازبیماری های قابل درمان است، افزود: بیمارانی که دارو درمانی می شوند، پس از پایان درمان هیچ مشکلی نخواهند داشت و به طور بهبود می یابند.
وی اظهار کرد: مادران باید نسبت به مصرف دارو در دوران بارداری دقت کرده و زیرنظر پزشک معالج دارو مصرف کنند.
مهوری تاکید کرد: والدینی که دارای نوزاد هستند باید دقت کافی داشته باشند که اگر علایم مشکوک و غیرطبیعی در صحبت کردن، راه رفتن و صدا درآوردن های فرزند خود مشاهده کردند، به پزشک متخصص مربوطه مراجعه کنند؛ همچنین خیره شدن کودک به یک نقطه یکی از علایم بیماری صرع است.
وی تاکید کرد: هر ساله هزار بیمار مبتلا به صرع غیرقابل کنترل، به جامعه اضافه می شود که همه اینها، اهمیت توجه به این بیماری را می رساند.
صرع اختلال سیستم اعصاب مرکزی است که در آن فعالیت سلول های عصبی در مغز مختل می شود و باعث تشنج شده و بیمار دچار رفتار غیر عادی و گاهی کاهش هوشیاری می شود.
چهاردهمین کنگره بین المللی صرع تا ششم بهمن 96 در تالار بیمارستان میلاد اصفهان ادامه دارد.
این همایش علمی در محورهای تشخیص صرع ازجمله نوار مغزی، ام آر آی ، روش های درمانی جدید در افراد پیر و همچنین در زنان، اطفال و نوزادان برگزار می شود.
دراین کنگره گروهی از متخصصین وکارشناسان داخلی به همراه شماری میهمان خارجی از دانشگاه های کانادا، برزیل ، ایتالیا، اتریش و استرالیا حضور دارند.
همچنین نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای دارویی و تکنولوژی در زمینه درمان صرع نیز در حاشیه این همایش برگزار می شود.

خبرنگار: علی نعمانی - انتشار دهنده : مسعود عمادی

9611033


منوی پایگاه
Skip Navigation Links
 
 
                      

    صفحه اول   درباره پایگاه   راهنما   نقشه پایگاه  تماس با پایگاه
Copyright  © 2002-2008 Iran Electronic Medical Services